Be nem ütött bevétel

[cml_media_alt id='929']Online kassza[/cml_media_alt]

Online kassza

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal revizorai településenként és tevékenységi körönként folyamatosan elemzik a vendéglátóhelyek online pénztárgépeiből érkező forgalmi adatokat. A meghatározott napi nyugtaszám és napi forgalmi adatok alatt teljesítőket keresik, akiknél célzottan tartanak helyszíni ellenőrzéseket, próbavásárlásokat. És keresik a “titkos fiókot” is.

Hol keresi a NAV a be nem ütött bevételt, és hogyan jön rá, ha nem ütik be a pénztárgépbe?

Hozzáértő könyvelőt keres?
Könyvelési szolgáltatásunkról bővebben itt olvashat. Ha a könyvelője nem készíti fel, nem kap ilyen híreket, lassú, nem foglalkozik önnel, akkor kérjen ajánlatot tőlünk. 

Eddig sokan csak hallottak róla, most bebizonyosodott, a „titkos fiók” létezik, nemcsak városi legenda.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal revizorai településenként és tevékenységi körönként folyamatosan elemzik a vendéglátóhelyek online pénztárgépeiből érkező forgalmi adatokat. A meghatározott napi nyugtaszám és napi forgalmi adatok alatt teljesítőket keresik, akiknél célzottan tartanak helyszíni ellenőrzéseket, próbavásárlásokat.

Az egyik ilyen helyszíni ellenőrzés alkalmával az online pénztárgéppel kapcsolatban mindent rendben találtak a revizorok, ám a vállalkozó még az új technikával sem tudott elszakadni a régi, bevett szokásaitól. Az ellenőrzésen kiderült, hogy minden ötödik vevőnél, azaz a vendégek napi fogyasztásának mintegy 20 százalékánál nem ütötte be a bevételt a pénztárgépbe. Ezekben az esetekben egy fiókba, az ő elnevezése szerint a pult „titkos fiókjába” gyűjtötte a fekete bevételt.

A be nem ütött bevételekkel a vállalkozás nyugtakibocsátás elmulasztását valósítja meg, emiatt pedig 1 millió forintig terjedő mulasztási bírság kiszabására számíthat a vállalkozó.

Forrás: http://www.adonet.hu/hirinfok/adozas/hogyan-jon-ra-a-nav-ha-nem-utik-be-a-bevetelt-a-penztargepbe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.